HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) videó (1) video (2) Címkefelhő

KTK online draft (3-0)

2015.01.01. 17:03 Adhemar

A karácsonyi szünetben évek óta draftolok néhányat online, de most a szünet első két hetében kevés időm nyílt erre és kedvem sem volt sok, így nem is erőltettem. Ma, elsején viszont ki sem mozdulok, és a néhány nappal ezelőtti JBT draft is felcsigázott, így beléptem egy KTK swiss draftra. A KTK hosszú idő óta a kedvenc formátumom. A JBT rémes volt, a DGR szimplán csalódás, az Innistrad másokkal szemben nekem nem a szívem csücske...talán az Eldrazik óta a KTK draftot élvezem a legjobban. Óriási, hogy 2-5 szín közül bármennyivel lehet lenni, a DGR-re szemben tényleg támogatja a multicolor paklikat, és szuper, hogy a harmadik körben mindig tudok egy 2/2-es lényt draftolni, azaz a színhalál problémája elég jól ki van küszöbölve. Sajátos színt visz a játékba a morph mechanizmus, amit én kimondottan élvezek. Ha az előbb értékeltem a JBT draft környzetet, akkor most megteszem a 3x KTK-val is: 8/10 pont. Nem tudom, mi a hibája, de hátha lesz még jobb.

A mai draftom tükrözte a lehetőségek széles választékát. Néhány közepes vagy inkább gyenge pick után (az első a gép hibájából egy basic land volt), kétszínű földeket vettem, mert nem volt olyan lap, ami miatt elköteleztem volna magam egy szín mellett. Az első booster végére 5 kétszínű földem, és egyetlen erős lapom sem volt. Éreztem, hogy az 5 szín az egyetlen esélyem, amelyet inkább a földek, mint az aktív lapok akadályozhatnak, mert utóbbiból lesz elegendő erős, ha bármilyen színből választhatok. Szerencsésen alakult a draft, jutottak még földek és számtalan morph lap is. Alapvetően a nagy lényekkel kívántam győzni, és hogy addig eljussak, 3 kezelés valamint egy 2/8 mastodon gondoskodott. Nagyon egységes volt a deck, lényegében mindegyik játék hasonlóan alakult. Hacsak nem aggróz le valaki nagyon szépen, akkor a pakli egy idő után nagyobb lényeket pakolt ki, mint az ellenség, és a túlerővel győzött. Bombaként ezt egy High Sentinels of Arashin támogatta, de a nagy felfedezésnek a döntetlenre álló játékok megoldója, a Barrage of Boulders számított, amivel épp a döntőt nyertem meg. Négy lényem nézett szembe 6 másikkal, de a Barrage miatt érintetlenül ütöttek át 16-ot. DGR Teleport juthat az eszünkbe, azt is szerettem ;)

Az első ellenfelem egy perc után droppolt, valószínűleg más dolga akadt, de a másik két fordulóban érdekes, változatos meccseken győztem, amelyhez a döntőben kis szerencse is kellett (Barrage topdeck).

A deck, amelyhez még hozzá kell gondolni 9 kétszínű és egy 3 színű földet. Sosem akadt gondom a manával, ami nemcsak a sok kétszínű földnek, hanem a morph lapoknak is erősen köszönhető.

ktk_20150101.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: draft riport mtgo Khans of Tarkir

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr757028789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása