HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

MTGO Cube Kacsával

2013.12.28. 21:49 Adhemar

Az online draftolás meglehetősen magányos játék, de tegnap a technika segítségével összehoztuk, hogy képzeletbeli AI barátommal Kacsával együtt játsszunk. Skypeon csatlakozott az USA-ából, megosztottam vele a képernyőmet, és minden lépést egyeztettünk. Még különlegesebbé tette a játékot a holiday Cube formátum. Tavaly már beletört a bicskám a Cube-ba, de most Kacsa meglehetősen sokat segített a megértésében. Jól sikerült a deck, az ellenfelekkel még meg is birkóztunk volna, de az idővel nem bírtunk.

Bár az elején nem tűnt megvalósíthatónak, de addig erőltettük az Esper kontrollt, míg összejött valami hasonló (inkább UW). Nicol Bolast fájó szívvel a kispadon hagytuk, és számos artifacttal, de mindössze 5 lénnyel, valamint 3 planeswalkerrel egy egész kerek kontroll paklit sikerült összeállítani. Az első két meccs ugyanúgy zajlott: az első game-et megnyertük 20 perc alatt, és nyerhető lett volna a második is, de lejárt az időnk. A harmadikban is nyertük az elsőt, de elvesztettük a két utolsót, tehát ezt az egyet sikerült végigjátszani.

Tanulni kell a cube-ot és még inkább az új klienst, tehát nem tekintem nagy kudarcnak az eredményt. Az előző klienst egyébként éppen megszoktam volna, mikor újra kellett telepíteni, és ez az új semmivel nem könnyebben kezelhető. A legkellemetlenebb pillanat az volt, mikor nálunk lévő 6 soldier token közül sehogyan sem lehetett kideríteni, hogy melyik 3 summoning sicknesses, és melyikre tegyük a Sword of Feast and Faminet (természetesen rosszul választottunk). Sebaj, a Cube egy csodálatos találmány, sőt a Commanderrel együtt szerintem a casual magic megmentője, és alig várom a következő játékot.

Innentől azonban inkább átadom a szót Kacsának (szerkesztve):

"a kedvenc pillanataim:
- második ellenfél elleni első meccs elején kiszúrtunk egy jó balance helyzetet, és leszedtük egy földjét és kidobattuk három lapját
- legunfairebb pillanat: első ellenfél elleni második meccs on the draw, turn one rishadan port és mana crypt és már portoljuk is az első földjét az upkeepjében on the draw!! :D
- első ellenfél első meccs (ellenfél turn one tutor, turn two ritual és phyrexian obliterator), mi higgadtan álljuk a csapásokat, közben befigyel a tezzeret és szépen kigyorsulunk egy elspeth-et, ami kivégzi az obliteratort
- a tökéletes pillanat: Gergő kijátszik egy tezzeret-et, csatolja a kardot, beüt sword of feast and faminnel, és a friss manával lazán elarmagedonozza a földeket (a sword-ot egy elesh norn cipelte, ami az előző körben jött le és nyírt ki egy mirran crusadert ÉS geist-et), ja és az armageddonra az ellenfél még kétségbeesetten belök egy restoration angelt az üres boardjára, ami 1/2-es az elesh norn miatt..
- amire a legbüszkébb vagyok: hogy higgadtan körbejátszottuk a mana tithet (így azóta se tudjuk, hogy ott volt-e vagy sem, de szerintem ott volt), és nem tappeltünk ki teljesen a revelationre
 
viszont az új interface baromi szar, engem teljesen meggyőzött ez a játék, hogy ne akarjak mtgo-zni :(
 
ja, és nagyon szuper együtt játszani, mert több szem és több agy, tényleg több playt és infót processzál és rendszeresen szúrtunk ki olyan dolgokat, amiket a másik nem, és így overall sokkal jobb volt sztem a játékunk, mint külön-külön lett volna.
 
az első pack-ünk egyébként elég szomorú volt (p1p1 ral zarek.., de most komolyan? :/, és utána a p1p2 se hozott semmi érdemlegeset, a zöld viszont olyan nyitva volt, hogy hihetetlen, ha nem én draftoltam volna, akkor egy nagyon-nagyon erős zöld deck lett volna ebből (rofellos, natural order, garuk-ok, kb minden jött)), de aztán a harmadik packben megkaptunk mindent még a late pickekben is, asszem az elspeth és a balance is sokadik pickben érkezett"
 
És a deck (Kacsa igen fontos írásos kiegészítésével). 
De még előtte egy szomorú bejelentés: egyetlen meccset sem mentett el a kliens :(
kacsával cube draft.jpg
az artifactek nem látszanak a képen:
selesnya signet
simic signet
mox emerald
mana crypt
everflowing chalice
molten-tail masticore
sword of feast and famine
+
még egy verdant catacombs is volt a deckben

3 komment

Címkék: draft cube mtgo

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr545714939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kavics 2014.01.27. 16:00:18

WOoow!

Én is akarok jönni!

Szóljatok, ha játszotok csak hallgatni is tök szívesen jönnék!

Adhemar 2014.02.16. 11:52:37

Hello Kavics, ezt csak most látom. Nem tudtam, hogy olvasóim is vannak :) Többen még jobb lenne, ha bírja a skype és a sávszélesség. Majd megbeszéljük.

Kavics 2014.08.22. 10:13:18

Az a baj, hogy ritkán olvaslak! :D
süti beállítások módosítása