HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

PTQ Montreal riport - Marcitól

2012.12.10. 22:21 Adhemar

Marci szombaton PTQ-n volt , és szerencsére írt is róla:

Szombat délelőtt a szokásos fél tíz helyett - gondolom, a vidékiek és külföldiek kedvéért - egy órával később kezdődött a montreali Pro Tour Gatecrash-t tápláló selejtező. Mi - Ágoston, MCsaba és én - azért már a szokott időben ott voltunk, így üldögéltünk egy órát, és megvitattuk, hogyan X-eljünk a döntőben. Lassan gyűlt a nép, a beharangozott száz-pluszos létszámnál azért szerényebb mértékben: 78-an indultak végül. Bár nem jelentették be, de úgy tűnt, a főbíró az osztrák Christian Gawrilowicz volt, aki csak angolul harsogta a mondandóját. Ebből aztán alakultak olyan furcsaságok, hogy a szomszédom megkért, fordítsak, majd kicsivel később németül elbeszélgettek. Ilyen nemzetközi esemény volt ez, sok szlovák és osztrák résztvevővel.


A cardpool regisztrációja után szembe-ellenőrzés következett, majd deckswap, left-left-left formában, ami esetemben azt eredményezte, hogy a korábban ellenőrzött lapkupacot kaptam. Ha találok rá kellemes formát, szándékomban áll megosztani veletek a teljes poolt, addig is pár jobb lapja: 2(!) Archon of the Triumvirate, Hypersonic Dragon, Supreme Verdict, Wild Beastmaster, Rest in Peace. Olvastam olyan tanácsot, hogy a színek és a powerlevel kedvéért érdemes két, közös színnel rendelkező guilddel játszani. Ebből már látszik, hogy egyik az Azorius kellett, hogy legyen - másiknak a Selesnya és az Izzet jöhetett szóba. Bár előbbit jobban kedvelem, a burn spellek nagyobb száma, a sárkány meg két Guttersnipe miatt végül WUR lettem. Mivel ez nem prerelease volt, ahol csak úgy lehet alakítgatni menet közben a decket, a - minden meccsen kezdő - paklit is regisztrálni kellett (azért volt olyan elvetemült, aki két teljes értékű paklit rakott össze, és az első játék után paklit side-olt). Bonyolultabbnak éreztem a pakliépítést, mint máskor: túl sok volt a jó lap, a járható út, és nehéz volt eldönteni, melyiken menjen az ember, és milyen arányban. Például: kell-e két 7-manás archon a pakliba? Egyrészt elég drága, kétséges, kijön-e (főleg bármiféle managyorsítás nélkül), ráadásul a második ott üldögél felesleges lapként az ember kezében, ha nem akarja egyszerre kockáztatni mindkettőt; másrészt milyen jó, hogy ha lelövik az elsőt, ott a backup. Ja igen, és most először, 18 földdel játszottam.


Hét forduló volt, dél körül kezdődött az első. Elmondták, hogy minden ember, aki legalább 12 pontot összegyűjt, kap díjat; a top8 draft azután már csak az első hely (PT, repjegy) eldöntésére szolgál. A meccsek többnyire izgalmasak és fordulatosak voltak, már amikor nem manascrew vagy manaflood volt. MCsabának többnyire az volt, így el is ment a kedve tőle, és az 5. forduló után droppolt. Amúgy is többet veszítettünk, mint nyertünk - tudjuk be az erős mezőnynek; máskor (mondjuk egy prerelease-en) a top8 tele van a hazai nagyágyúkkal, most
csak három magyar került be. Voltak nagy pillanatok - Jace és Isperia elleni győzelem archonnal és sárkánnyal -, de az ilyesmik mesélését meghagyom azoknak, akik emlékeznek rá.


Voltak aztán a játékkal közvetlenül össze nem függő, de kellemes élmények: Nagy Feri emlékezett rá, hogy múltkor (mikor Balázs megfertőzött az olcsólap-lázával) vettem tőle lapokat, így most jött a gurulós bőrönddel, hogy vegyek tőle. És akkor már Ágoston is vett, meg MCsaba is, olcsóbbat meg drágábbat. Finom dolog a sok jó lapot böngészni, mindenféle gondolata támad tőlük az embernek - Ágostonnak pl. commanderes gondolatai, de erről majd ő, ha akar.

A hely - a 10 Minutes - megint nagyon jó volt: tágas, levegős, helybeli étkezési lehetőséggel (igaz, az egyfős személyzet gyakran kevésnek bizonyult, de a pizza meg a süti finom), többszemélyes mosdóval, dizájnos belső udvarral a hidegtől vissza nem riadó dohányosoknak.

Ó, az eredményeket (najó, hívjuk inkább helyezésnek) majdnem elfeledtem: MCsaba 73. lett (1 pont), Ágoston 64. (6 pont), én 48. (9 pont). Azt hiszem, a szigorú (REL: Competitive) verseny után legközelebb valami lájtosabbra megyünk, remélhetőleg nagyobb számban: január 26-án Gatecrash prerelease!

1 komment

Címkék: riport sealed Return to Ravnica by Marci ptq

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr824958986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kavics 2014.08.22. 15:18:06

Erre nem is emlékeztem.
süti beállítások módosítása