HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

Napilap #4 - Will-Forged Golem

2014.08.20. 15:11 Adhemar

Rég nem látott rovatunk, a napilap jelentkezik. A Will-Forged Golemet veszem górcső alá, ami az eddigi négy M15 deckemből legalább háromban szerepelt anélkül, hogy bármikor maradéktalanul elégedett lettem volna vele. Előnyeit és hátrányait átgondolva ez nem is meglepő, és most úgy látom, hogy csak akkor van értelme játszani, ha lassú deck vagyunk, és szükségünk van egy artifactra. No de lássuk:

Előnyök:

  • Színtelen, így bármelyik deckben játszható.
  • 4/4, ami ebben a formátumban képes uralni a csatateret.
  • Artifact, így képes a vörös és fekete 3/2 intimidate-es lényt blokkolni.
  • Artifact, így több vörös és kék lap erősödik, ha a páston van (Scrapyard Mongrel, Aeronaut Tinkere stb)
  • Convoke, így hatnál kevesebb manával is játékba hozható.

Hátrányok:

  • Drága.Hat manáért vanilla 4/4? Ez igazából játszhatatlan.
  • Hiába convoke-os, ha azzal játszuk ki, akkor nagy tempó veszteség, mert el kell tappelni hozzá egy vagy több lényt, amelyek így nem támadhatnak és nem blokkolhatnak egy körig. Aggresszív deckben így majdnem egy kört veszítünk.
  • A convoke a fehér és a zöld színe, viszont a kék és a vörös kombózik az artifactokkal.
  • Nincs képessége. Nem lenne rossz trample, reach, vigilance, netán flying.

Végeredményben szerintem aggro deckekbe túl nagy a tempó veszteség, amit a convoke jelent, midrange-ben és kontrollban viszont OK. Attól elég messze van, hogy win condition legyen, de a board stabilizálásra alkalmas - legalábbis, ha nem repülő lényekkel nézünk szembe. De hat manáért nem is egy erősebb lapot lehet találni. Sajátos módon az aktuális kiadásban a legnagyobb előnye az, hogy artifact.

 

Szólj hozzá!

Címkék: napilap M15

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr386620773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása