HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

Negyedik cube draft

2012.12.07. 22:27 Adhemar

Balázs jóvoltából negyedik cube draftunkat játszhattuk kedden, sajnos másodjára Balázs nélkül. Az egyik dobozban 6x45 lap össze volt rendezve, mintha csak ránk várt volna, és úgy tűnt, hogy ezek pont a komplementerei a múltkor draftolt készletnek a nagy poolból.

Az ültetés nélküli ülés és a draftolt színek:
Dávid RW
BCsaba UB
Miki G
Kristóf W
Ágoston RG
Gergő UB

Mint látható, mindegyik színnel pontosan két ember játszott. Like the pros.

Fordulók és eredmények

1.
Miki - Kristóf 2-1 (Miki a hosszabbításban: "Jó feladom, ja nem, számol....számol....számol...támadok, 20 seb")
Dávid - BCsaba 2-0 (az ifjú padavan manahalálba kergette a kontroll mágust, meg őrületbe a Goblin Bombbal)
Gergő - Ágoston 2-1 (amikor nem kaptam az arcomba egy 6/6 tramples lényt a harmadik körben, akkor képes voltam nyerni)

2.
Gergő - Miki 2-0 (jókor érkezett Damnationnel)
Dávid - Kristóf 1-0 (a Goblin Bomb újra lecsapott - volna, ha tízezer körig tart a meccs. Tényleg Ágoston, nem tudod kiszámolni, hogy kb mennyi kör kell, hogy a Goblin Bomb valami normális valószínűséggel elérje az 5 countert?)
Ágoston - BCsaba 2-1 (megint a gyorsulás az egyik oldalon, a manaproblémák a másikon)

3.
Gergő - Dávid 2-0 (pedig eddigre a Bonfire berakásáról meggyőzték Dávidot, de elsőre nagyon rosszul húzott, másodikra meg én jól)
BCsaba - Kristóf 2-0 (csak annyit mondok Eternal Dominion)
Ágoston - Miki 2-1 (na erről semmit nem tudok)

megjegyzések:
- egyetlen counterspell sem volt a poolban (csak valami ability counterelés)
- nem volt discard sem, illetve csak olyan formában, hogy ha egy fekete lény beüt (véletlenül játszottam is két ilyennel)
- mindezek ellenére az Esper kontroll (akár ezen belül tetszőleges két színben) szerintem domináns
- rengeteg a fehér Wrath hatás (Kristófnak 3 volt, Dávidnak kb 2)
- nem érdemes három színnel játszani (nem is próbálta senki, még Csaba sem)
- volt jó sok reanimate és polymorph, próbálkoztam is velük, de csak fél szívvel, így nem lett belőle semmi
- Miki ellen kezdéskor a kezemben volt az Animate Dead és a Wurmcoil Engine. Első körben nem rakok földet, eldobom az Enginet. Másodikban föld és felkészülés a killer combóra. Miki a harmadik körében (ő kezdett) kirak egy 3/2-es zöld lényt, aki semmi mást nem tud, csak target player temetőjét visszakeverteti a deckbe :( Nem jött össze a trükk.

És a deckem, ami Esper kontrollnak indult, de végül a fehérre nem volt szükség, és a manafixálások hiánya nem is nagyon tette lehetővé a három színt (örülök, hogy ezt időben észrevettem):

Úgy gondoltam, hogy a lények erejében nem akarok versenyezni, mert az lutri, hogy ki húz jobban. Érdemesebb a lényeket megölni, lehetőleg egyszerre többet vagy átvenni, illetve a másik kibontakozását counterspellekkel és discard hatásokkal akadályozni. Na jó, utóbbi nem szerepelt a tervben csak két kártya hozta magával.

Végül Wrath hatásból kettő lett, a Damnation és az Evacuate. Instant killem talán nincs is, pedig hiányzott, esetleg a Disperset be kellett volna sideolni. Több lényem is képes volt viszont másokat eltenni láb alól. Ezek egy része tempó és lapelőnyt adott azzal, hogy belépéskor azonnal removált (Faceless Butcher, Duplicant és Dungeon Geists), mások lassabban, de többször tették ezt (három különböző assasin a negyedik képen).

A drágább lények a finisher szerepét játszották, de jellemzően többet tudtak, mint ütni egy nagyot (igaz, ez szinte valamennyi lényre elmondható a cube-ból). A Damnation mellett a legerősebb spelljeim az Enslave és a Treachery voltak, különösen utóbbival lehetett gyorsan megfordítani az állást.

Az Animate Deaddel igazán brutális kombó nem jött össze, de a manaköltsége miatt iszonyú erős lap. Ezzel, a Diabolic Servitude-dal és a sideban hagyott Beacon of Unresttel egészen komoly reanimate decket lehett volna csinálni, de nem tudom, hogyan lehetne azt konzisztenssé tenni. Kacsának biztosan sikerülne. A deckemben lévő Polymorph mellett a pool több más lapja (Mass Polymorph, Defy Death) is támogatná ezt.

Kb. ennyi, a Grave Pactet sosem tudtam használni.

Minden lap megtekinthető, bár alig látható az alábbi képeken:

2012-12-04 23.09.56.jpg
2012-12-04 23.09.36.jpg
2012-12-04 23.09.48.jpg
2012-12-04 23.10.05.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: draft riport cube LOL

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr354953708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása