HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) videó (1) video (2) Címkefelhő

Kísérlet egy elméleti megalapozásra

2013.08.14. 21:31 Adhemar

Brian Wong, a Limited Resourcesben történő debütálásakor azt mondta, hogy négy szempont szerint szokta értékelni a kártyákat. Azt veszi figyelembe, hogy milyen a kártya, mikor

  • kiépülünk a játék elején
  • nyerünk
  • veszítünk
  • döntetlenre áll a - zsúfolt? - board.

Márpedig arra érdemes figyelni, amit Brian mond, mert állítása szerint valaha övé volt az MTGO 50 legmagasabb ratingű accountjából 10 :)

Tetszik nekem ez a paradigma, különösen azért, mert nem volt helyette más, illetve ami igen, az ennyi év után már kissé leegyszerűsítőnek tűnt (a removal jó, a 2-for-1 még jobb, az Aurák rosszak stb). Ennek ellenére nem teljesen értem azt, hogy miért kap nagy jelentőséget egy kártya ereje, ha egyébként is nyerésre állok, ezért én háromra szűkíteném a nézőpontokat és az egyiket átnevezem. Igyekszem tehát úgy nézni a kártyákra, hogy mire képesek, ha:

  • a kiépülésnél tartunk
  • stabilizálni kell
  • nyerni kell beállt board mellett.

Azt nem mondom, hogy draft közben képes vagyok ezeket végiggondolni, de amikor önmagában egy-egy kártyáról tűnődöm, akkor végigszaladok e szempontokon.

Egy általános jellegű észrevétel jutott még eszembe. Mind az aggro, mind a kontroll deckek számára két-két szempont fontos a fenti háromból. Az aggro számára a kiépülés és a board áttörése, a kontroll számára pedig a stabilizálás és szintén a board áttörése fontos. Más kérdés, hogy döntetlenre álló board mellett az aggro valószínűbb, hogy Lava Axe-szal nyer, míg a kontroll Millstone-nal vagy egy evasions lénnyel. 

Szólj hozzá!

Címkék: draft gondol

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr55461113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása