HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

Guild keywordök a Gatecrashben

2012.12.28. 15:57 Adhemar

Nem tudok ellenállni, és mégis írok a Gatecrash spoilerről, miután valamennyi mechanizmus nyilvánosságra került. A képességek többsége természetesen a lényekhez és a combathoz kapcsolódik, talán még nagyobb arányban, mint a RTR-ban, habár túl kevés lap ismert ennek a megállapításához.

Az RTR-ben csak az Izzet mechanizmus volt lények nélkül is működőképes, azaz sem a kijátszásához, sem a hatásához nem volt szükség lényekre (vagy nem mindig). Az Orzhov extort lehetne hasonló, ha nem csak creature-ökön szerepelne, de a wikipédia tudni véli, hogy csak lények lesznek képesek másokat "megkínozni" (ami logikus is).

A Dimirek cipher képessége sorceryn és instanton is szerepelhet (vagy csak azon?), de mégis lények, sőt az ellenfélen harci sebzést okozó lények kellenek a működéséhez. Meglepő lenne permanenseket "encode"-olni.

A bloodrush érdekes, és nem tudom, hogy a discard utáni hatás változó-e, de vélhetően igen. A változatos hatások ellenére szerintem mindegyik esetben lényekre fog majd hatni a klán karakteréből adódóan, ezért a "lényes" képességekhez sorolom.

A battalion és az evolve egyértelműen a lényközpontú stratégiát segítik, még ha a battalion spell-szerű hatásokat okoz is. A bloodrushoz hasonlóan a battalion is változatos hatásokat generálhat, valószínűleg nem minden esetben egy Lightning Helixet aktivál majd. Az evolve sokkal egyszerűbb, de a lények egyéb képességeivel talán sikerül változatossá tenni.

ui. Most értettem meg, hogy a keywördök formátuma utal arra, hogy a hatás változó-e vagy állandó. Mivel a bloodrush és a battalion dőlt betűs és nem zárójelben lévő szöveg követi, ezért ezek hatása változó. (Talán ezek az ability wordök, az állandó hatásúak pedig a keyword abilityk?)

Az új Ravnica guildjeinek képességei
milyen kártyán szerepel mire/milyen módon hat
populate Selesnya spell lény
unleash Rakdos lény lény
scavenge Golgari lény lény
detain Azorius vegyes lény
overload Izzet spell spell
bloodrush Gruul vegyes (?) lény
evolve Simic lény lény
extort Orzhov lény spell
cipher Dimir spell lény
battalion Boros lény lény

4 komment

Címkék: spoiler Gatecrash

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr304985123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dimirduck 2012.12.30. 15:15:19

és az extort képesség úgy lesz, hogy csak egy manányit lehet beletekerni az ellenbe, ugye? (egyébként túl erős lenne, úgyhogy biztos így van..)

Adhemar 2012.12.30. 16:16:47

Nagyon jó kérdés. Újraolvasva a képességet úgy tűnik, hogy tetszőleges mennyiségű manát el lehet használni, és így tényleg sokkal erősebb.

dimirduck 2012.12.30. 16:31:13

na majd a faq-ból kiderül, szerintem túl erős, ha tetszőleges mennyiségű manát bele lehet tekerni

Adhemar 2012.12.31. 00:01:36

Azt olvastam, hogy a képesség csak egyszer használható, mert mint triggered ability csak egyszer aktiválódik. Természetesen minden lent lévő exortos permanensért egyszer.
magicgameplan.com/blog/treasury-thrull-extort-orzhov-gtc-spoiler/

Vélhetően ez egyértelmű a szövegezéséből, csak még én nem értem annyira a magic szabályait, mint kellene.
süti beállítások módosítása