HTML

Mtg draft és commander

Friss topikok

Címkék

8-4 (1) ajándék (1) Born of the Gods (4) by Marci (2) cfb (1) commander (6) crazy (2) cube (9) decklist (3) DGR (1) Dimir (1) draf (1) draft (36) Dragons of Tarkir (1) fake (2) From the Vault (2) Gatecrash (5) gondol (3) GW (2) győzelem (2) hajrá (1) Hour of Devastation (1) HUN (1) idézet (1) innen-onnan (8) Journey into Nyx (1) kép (1) képek (1) Khans of Tarkir (5) kombó (1) köszi (1) kudarc (3) limited resources (2) LOL (2) m14 (2) M15 (6) magyarok (1) merieke (3) MM2015 (1) mtgo (30) multi (3) napilap (4) nemmagic (1) offline (1) Orzhov (1) pénzügy (3) prerelease (2) ptq (1) pv (1) Return to Ravnica (12) ripo (1) riport (10) sealed (3) Shards of Alara (2) spike (1) spoiler (2) Theros (11) Top8 (2) trefa (3) URG (1) vélemény (1) verseny (3) video (2) videó (1) Címkefelhő

Dimir House Guard lesz a Merieke all-stars következő tagja

2012.11.13. 19:36 Adhemar

Merieke commander deckemben, amelyről valószínűleg később még lesz szó, viszonylag sok lap révén húzok hasznot abból, ha egy lény a graveyardba kerül, de eddig egyetlen kártya volt, ami nagy mennyiségben lehetővé tette az áldozásokat, Ashnod oltára. Ezért olyan lapot kerestem, ami képes áldoztatni, és ezt némi járulékos pozitív hatással teszi.

Áldoztató lény, artifact és enchantment természetesen rengeteg van, de nekem elsősorban olyan kellett, ami körönként többször képes áldozni (tehát nem tappelődik és olcsó az aktiválása), instant sebességű (a lapdobató hatások sorcery sebességűek), és erősebb a hatása annál, mintha csak +1/+1 countereket kapna a lény. Egyszer talán megírom a szűkített listát, de most csak a kiválasztott lapra térek ki, ami a következőket tudja:

  • közepes a manaköltsége
  • korlátlanul tud áldoztatni (sem tap, sem egyéb költség)
  • mint minden sacrificolni képes lap, meg tudja védeni a lényeimet az ellopástól és az exiletól
  • tud támadni és blokkolni, hiszen lény
  • evasionnel rendelkezik (fear)
  • regenerálódik, ami a sok Day of Judgement mellett igen hasznos
  • védve van a Doom Blade-szerű lapoktól (mert fekete)
  • és végül néhány kulcslapomat képes kikeresni a deckből.

És ez a lap egy common, az éppen futó kiadás elődjéből, a Ravnicából: Dimir House Guard. Ő lesz a Merieke all-stars következő tagja, ha sikerül valahonnan beszereznem, de ez aligha probléma, tekintve hogy egy népszerű kiadás common lapjáról van szó. Kit rakok ki a csapatból? Azt még nem tudom, de a Murder of Crows helye már régen bizonytalan.

Szólj hozzá!

Címkék: commander merieke

A bejegyzés trackback címe:

https://casualmtg.blog.hu/api/trackback/id/tr474905685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása